Bilo je ludo na 'Letu iznad kukavičjeg gnijezda'!

Bilo je ludo na 'Letu iznad kukavičjeg gnijezda'!

13.07.2017
Fantastično glumačko ostvarenje Jacka Nicholsona u legendarnoj ulozi Randlea McMurphyja, osuđenika za silovanje koji je premješten u mentalnu bolnicu na odsluženje kazne, obilježilo je filmski evergreen "Let iznad kukavičjeg gnijezda" redatelja Miloša Formana.

"Klub boraca", "Društvo mrtvih pjesnika", "Ta divna stvorenja" i "Noć na zemlji" filmovi su koje ste ove godine tražili u Laubi, Preporodnoj dvorani, Zoološkom vrtu i Gredelju,  a posljednje filmsko platno s peterostrukim Formanovim oskarovcem iz 1976., sakrilo se na prikladno mjesto, u dvorištu Klinike za psihijatriju Vrapče.

Bolnica je djelo poznatog arhitekta Kune Waidmanna, a sa svojih 138 godina je najstarija psihijatrijska ustanova u Hrvatskoj. Posjetitelji su prije projekcije imali priliku razgledati Muzej bolnice Vrapče, jedini muzej medicine u Hrvatskoj u kojemu je prikazan razvoj povijesti bolnice. Tu je također bila i izložba likovnih radova bolesnika u Župićevom muzeju te aktualna izložba fotografija Siniše Almašija pod nazivom "Život obojan svjetlom" u Galeriji Slave Raškaj.

Posljednju skrivenu projekciju kao i četiri prethodne, omogućila nam je Addiko banka i na tome joj velika hvala!
 

Fotografije