Crowdfunding kampanja za film

Crowdfunding kampanja za film

29.07.2016

Na Motovun film festivalu održana je danas testna projekcija dokumentarnog filma "Gazda". Film su predstavili redatelj Dario Juričan i ekipa filma: Luka Sepčić, Zvonimir Tivon i Josip Lukić.  

Film "Gazda" je edukativan tip filma o tome kako se postaje gazda u Hrvatskoj. Ekipa filma naglašava da film ima potencijal filmske lektire. Nisu sigurni u njegov terapeutski učinak, ali su uvjereni da može poslužiti kao test stvarnosti za svakog građanina. Gazda nije film o Ivici Todoriću.

Crowdfunding kampanjom želi se sakupiti 20.000  kn za njegovu finalizaciju. Za sve sponzore filma predviđene su nagrade: od ulaznica za premijeru, DVD, majice pa sve do filmskih radionica i ekskluzivnih projekcija. Minimalni iznos podrške je 1$, a maksimalni 1000$.  

Za sponzorstvo od 350$, mjesta koja nemaju kino imati će ekskluzivnu projekciju, ekipa filma doći će im s platnom i projektorom! Najveća nagrada od 1000$ povlači za sobom i titulu Gazde i uključuje cjelodnevnu filmsku radionicu ili promo film! Kampanja se odvija na principu sve-ili-ništa, što znači, ako se ne sakupi ciljani iznos od 20 000kn, film neće dobiti ništa.  

Film je nastajao tri godine, a premijera filma predviđena je za listopad 2016. Od prvih reakcije nakon medijskih natpisa o filmu "Gazda" izdvajamo: "Čuj, sad sam bila s familijom, svi se prave da nisu čitali Nacional. Pa sam se i ja pravila." Anica Juričan, mama od redatelja filma "Gazda".  

Crowdfunding kampanja može se pratiti OVDJE.
 

Fotografije