Filmovi u obiteljskom pakiranju i motovunske pretpremijere

Films in Family Package and Motovun Previews

Filmovi u obiteljskom pakiranju i motovunske pretpremijere

15.07.2016

S osam izabranih naslova za djecu i mlade, filmska fešta u Buzetu samo što nije krenula. Uoči festivala na susjednom motovunskom brdu – projektori se pale u Buzetu, ove godine prvi puta uz selekciju pretpremijernih filmova nadolazećeg  19. Motovun Film Festivala.

Kino Buzet otvara se već sljedećeg vikenda, od četvrtka 21. srpnja projekcijom filma Luda radost, nove komedije talijanskog majstora žanra Paola Virzija, premijerno prikazane na ovogodišnjem festivalu u Cannesu. Glavnu ulogu vedre i optimistične psihičke bolesnice koja svojim umišljanjima neprekidno uljepšava svijet oko sebe tumači velika zvijezda europskog filma Valeria Bruni Tedeschi. Ovo je ujedno i prva projekcija programa kojim MMF predstavlja recentnu talijansku kinematografiju u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu.

  

U kino Buzetu pogledajte novu romantičnu komediju Sve najbolje renomirane hrvatske redateljice Snježane Tribuson. Prikazujemo i jedan od najgledanijih argentinski film svih vremena  - Klan, Pabla Trapera, kao i irski film Viva, nagrađivanog redatelja Paddya Breathnacha.

Ovo je četvrta godina zaredom da je jedan ljetni vikend u Buzetu ispunjen filmskim projekcijama u slikovitom ambijentu starog grada s priredbama na otvorenom. Tradicionalno, glavninu programa čini Buzz@teen, festival super-filmova za mlade. Osam filmskih priča sa svih krajeva Europe, od Slovenije do Estonije čine natjecateljski program u kojem glavnu nagradu dodjeljuje žiri „mlađih od osamnaest“. 

Filmovi se prikazuju u dva kina, s dvije projekcije dnevno podijeljene u dvije kategorije, za dva uzrasta – popodnevne projekcije za starije od osam godina i večernje projekcije za starije od dvanaest.