Mobilni Motovun!!!

MOBILE MOTOVUN!!!

Mobilni Motovun!!!

14.07.2011

Zahvaljujući partnerstvu s hrvatsko-američkom tehnološkom tvrtkom ShoutEm, Motovun film festival dobio je besplatnu aplikaciju za mobilne telefone na iOS i Android platformama, a kakvu u Europi među filmskim festivalima imaju samo Cannes, Venecija, Berlin, Rim, London i Edinburgh.

 

14. Motovun Film Festival uz bogat filmski i glazbeni program ove godine obiluje i brojnim tehnološkim inovacijama. Festival je po prvi put u regiji omogućio kupnju ulaznica putem POS terminala i to na svih 350 prodajnih mjesta iNovina u Hrvatskoj, a od danas ima i vlastitu smartphone aplikaciju!

 

Bilo da u  Motovun stižete prvi put ili se u njemu već osjećate 'kao doma', festivalska smartphone aplikacija bit će vaš najbolji vodič kroz burne motovunske dane i noći.

 

Aplikacija nudi uvid u sve servisne i programske informacije, a o svakoj eventualnoj izmjeni njezini korisnici bit će izviješteni u realnom vremenu.

 

Publici tako ostaje više vremena za gledanje filmova, komentiranje, druženje i  zabavu, na festivalskoj mreži i izvan nje.

 

Aplikacija uključuje:

 

  • raspored projekcija – saznajte prvi što i zašto, kad i gdje nikako ne biste smjeli propustiti u motovunskom programu, pa čak i ako se program – promijeni.

     
  • mapa festivalskih lokacija – u festivalsko vrijeme Motovun na svakom koraku krije neko iznenađenje! Ne gubite vrijeme i iskoristite našu festivalsku mapu kako biste na željenu lokaciju stigli čim prije, a uz put saznajte i sve što o Motovunu niste znali!

     
  • video – traileri svih festivalskih filmova, dnevne video vijesti, motovunske kronike, intervjui s gostima i sve drugo što zabilježe festivalske kamere

     
  • mreža – upoznajte se s ostalom festivalskom publikom, družite s onom koju već poznajete, dogovarajte odlaske u kina, komentirajte filmove i zabave, razmjenjujte fotografije...  stvorite svoj vlastiti Motovun

 

Aplikacija za Android platformu već je besplatno dostupna na Android Marketu, a do početka festivala korisnicima će raspoloživa postati i verzija za iPhone.

 

ShoutEm Mobilizer je alat za laku izradu iPhone/Android i iPad aplikacija. ShoutEm je spinoff tvrtke Pet minuta, poznate po projektima društvenih mreža kao što su Ptičica i Trosjed, a koja ima više od 45  zaposlenih i trenutno se specijalizirala za razvoj mobilnih aplikacija.

ShoutEm je najlakše objasniti kao 'Wordpress za mobilne aplikacije', a ekipa ima ambiciozan cilj postati jednim od vodećih alata za izradu aplikacija namijenjenog široj publici poput mommy blogger-a, fan klubova, festivala, radio stanica i lokalnih portala.

 

Više o ShoutEm-u možete naći na http://www.shoutem.com gdje vas u uskim tajicama čeka njihova maskota i solarnim panelima napajan ‘ShoutEm Mobilizer'.

 

Fotografije