Motovunski propeler vrti se opet!

Motovunski propeler vrti se opet!

07.06.2017

U čast sad već respektabilnih dvadeset godina postojanja, Motovun Film Festival ogrnuo se u novo vizualno ruho i vratio se svom dobro poznatom propeleru, dugo godina zaštitnom znaku festivala. Svi vrapci na motovunskom brdu znaju priču iz davnina o čovjeku imena Josef Ressel koji je za vrijeme službe na motovunskom brijegu izmislio brodski propeler, a njegov izum u Carskom patentnom uredu u Beču zaveden je kao „beskonačni vijak koji može pogoniti vozilo naprijed i nazad“. 

Reklamna agencija Bruketa&Žinić OM koja je prije dvadeset godina osmislila izgled motovunskog propelera, imala je prste i u njegovom novom, osuvremenjenom izgledu. Prema riječima njihovih dizajnera, novo vizualno rješenje rezimira dvadeset godina postojanja festivala i temelji se na originalnoj ideji animacije rimskog broja XX koji daje osnovu za ponovnu izgradnju motovunskog propelera, simbolu kretanja, dinamike i živosti. Kako ističu, novi logotip podržava i otvoreni karakter festivala koji ne poznaje granice i doprinosi njegovom suvremenom karakteru. 

Dok propeleri s motovunskog brda gone festival naprijed, mi naš brod i posadu već dvadeset godina guramo uz brdo, ovog puta ogrnjeni novim vizualnim identitetom!