Od punka i repa preko elektronike do tarantele

FROM PUNK ROCK TO RAP, FROM ELECTRONIC RHYTHMS TO TARANTELLA

Od punka i repa preko elektronike do tarantele

13.07.2016
Nakon cjelodnevnog sjedenja u kinu uz filmski program 19. Motovun Film Festivala, važno je malo se protegnuti na plesnom podiju. Besplatan glazbeni program s kojim od 26. do 30. srpnja završava svaki festivalski dan, namijenjen je onima koji su svojih nekoliko sati sna spremni žrtvovati za ples do zore uz Edu Maajku, Kawasaki 3P, Jonathan, Nipplepeople, Kalascimu i Filipa Motovunskog.

Nikad veća glazbena raznolikost Motovun Film Festivala prilagodit će se i najizbirljivijem uhu tijekom pet vrućih noći od 26. do 30. srpnja. Neki od izvođača kao što su Edo Maajka i Kawasaki 3P, nakon dugo vremena ponovno se vraćaju na brdo filmova, neki poput Filipa Motovunskog već su domaći, a neki dolaze po prvi puta. Među njima je tajanstveni elektropop dvojac Nipplepeople čije lice na nastupu nikad nećete vidjeti, a 30. srpnja će nas počastiti svojim hitovima SutraBrojNe volim teBalkan express i drugim. 
 
Trans-folk, elektronika, punk i riječki rock

Na visinu od 277 metara po prvi puta se penje šest članova talijanske trans-folk skupine Kalascima. Energični veseljaci poznati po uspješnom kombiniranju elektronike i ritualne plesne Tarante zapalit će vas u petak 29. srpnja. U ritmu rocka iz Rijeke dolazi petorka koja je u nevjerojatno kratkom vremenu postala domaća glazbena senzacija. Jonathan u Motovunu nastupa treću noć festivala, stoga je 28. srpnja prilika da MaggiePictures ili Heaven čujete uživo.
 
 
Svima poznate šank-pankere Kawasaki 3P ne treba posebno predstavljati. Tri gitare, bubnjevi, vokal i čak četiri trube razvalit će motovunsku pozornicu 27. srpnja baš kako su to napravili i prije sedam godina na istome mjestu. Uz 3P-ovce, povratnik kojeg s nestrpljenjem očekujemo je i Edo Maajka. Prvi dan festivala reper iz Brčkog predstavit će nam novi album s hitovima Ojojoj i No pasaran.
 
Disko je opet u modi

Nakon rocka, punka, repa i folka, red je da otkrijemo i festivalske DJ snage. Filip Motovunski, mladi dnb/joungle DJ ponosni je Motovunac te vrlo uspješan glazbenik i producent. Ove je godine na desetu obljetnicu karijere izdao albumTen Years Making Beats, a svojim će nastupom 30. srpnja zatvoriti glazbeni program festivala. Za kraj ćemo spomenuti da ni ljubitelji starog dobrog diska neće ostati suhi jer u Motovunu gostuju Tetkine radosti  slovenski DJ kolektiv uz koji ćete se sasvim sigurno dobro naskakati.