Čudo u Motovunu

Miracle in Motovun

Čudo u Motovunu

27.07.2011

Motovun ima najhrabriju publiku na svijetu. Ni kiša koja je padala cijelu večer nije omela posjetitelje motovunskog filmskog festivala koji su u kabanicama improviziranim od vreća za smeće odgledali film 'Bikova glava' belgijskog redatelja Michaela Roskama.

 

 Pola sata prije projekcije, suočeni s lošom vremenskom prognozom, organizatori festivala odlučili su film Bikova glava prikazati na dvije paralelne projekcije – jednu u zatvorenom kinu, a drugu, za najsmjelije, u kinu Trg pod otvorenim nebom. Uoči projekcije volonteri su okupljenima podijelili vrući čaj, koji ih je očito zagrijao dovoljno da izdrže čitavu projekciju, čak dva sata pod kišnim nebom!

 

 Producent filma 'Bikova glava' Bart Van Langendonck izašao je nakon projekcije pred publiku na Trgu i zahvalio im se što su odgledali film usprkos  nemogućim vremenskim uvjetima.

 

Program je nastavljen prikazivanjem filmova 'Posljednji cirkus' Alexa dela Iglesie, 'Žetve' njemačkog redatelja Benjamina Cantua, te 'Životinjskog carsta' Davida Michoda.

 

Video galerija