Uz Motovun rasle - s Motovunom i odrastaju!

WHEN CAMPING GIRLS GROW UP: THE ARTISTS WHO HAVE GROWN WITH US

Uz Motovun rasle - s Motovunom i odrastaju!

16.07.2016

Četiri mlade umjetnice koje su odrastala uz Motovun Film Festival odradile su veliki posao izrade vizualnog identiteta ovogodišnjeg festivala i ponosni smo što nam festivalska špica i plakat stižu iz „vlastitog uzgoja“ i što na ovaj način predstavljamo generacije čije vrijeme tek dolazi.

Autorica ovogodišnje nam festivalske špice redateljica je Sonja Tarokić koja je još kao mala redovito navraćala na brdo filmova. Zato je i njezina festivalska špica nadahnuta je kamperskom vizijom festivala i godinama u šatoru, kultnog formativnog mjesta odrastanja brojnih generacija mladih festivalskih posjetitelja. Sonja je kasnije otišla u svijet i upisala režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, snimila brojne zapažene i nagrađivane kratke filmove, ali na svoje kamperske dane nije zaboravila.

 

Apolonija i Sonja s Agatom na crtežu


Sestre Agata i Apolonija Lučić zaslužne su za izgled našeg ovogodišnjeg plakata, a u festivalskim redovima su još od vremena kada su kao vrlo mlade pobijedile na natječaju za izradu ilustracije na ulazu u kamp.  Od tada, zadnjih nekoliko godina, od kampa se ne odvajaju i svih ovih godina (a tako i ove) volontiraju u ekipi koja brine za prihvat motovunskih „šatoraša“. U međuvremenu su upisale Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, a prema njihovim riječima plakat koje su izradile simbolizira priliku da ljudi zaborave na sve probleme s kojima se svakodnevno susreću i pronađu sreću na motovunskom brdu.

Još jedna umjetnica s kojom se strašno ponosimo i koja je rasla s nama je mlada gumica u nezadrživom usponu Mia Anočić Valetić, koja je i dugogodišnja šefica najvećeg motovunskog kina. Mia je došla u Motovun kao studentica, sada je već – nakon serije Nemoj nikom reći – zvijezda, ali je i dalje na svakom izdanju festivala možete sresti kako uz obaveznu radio-stanicu u ruci, koordinira sva zbivanja u najvećem kinu. Uz sve njezine uobičajene uloge, ove godine dobila je još jednu – glavne glumice u našoj festivalskoj špici!