Večeras u Motovunu: Cave, Ulay, Billy i Pipsi

Večeras u Motovunu: Cave, Ulay, Billy i Pipsi

26.07.2014

Očekuje nas još jedna uzbudljiva motovunska noć u kojoj nas, osim hrvatskih premijera festivalskih hit naslova, očekuje i jedan umjetnički performans te besplatan koncert Pips, Chips & Videoclipsa.

Što se filmskog programa tiče, u 21 h u Kinu Trg gledamo film "Posljednja postaja Oslobođenje" turskog redatelja Yusufa Pirhasana koji prisustvuje projekciji. Priča je to o ostavljenoj zaručnici koja se uz pomoć 4 osebujne nove prijateljice odlučuje osvetiti muškom svijetu i pronaći svoje oslobođenje. U 21:15 h u Kinu BIlly gledamo dobitnika nagrade žirija na ovogodišnjem festivalu u Cannes u kojem snježna lavina pokrene lavinu u obiteljskim odnosima - "Viša sila (Turist)", a u 23:30 h u Kinu Trg dugoočekivani dokumentarac o Nick Caveu - "20.000 dana na zemlji".
Platna Kina Bauer će se u 1:15 h pretvoriti u podlogu za performans slavnog konceptualnog umjetnika Ulaya pod imenom "Increased film temperatures", a film o ovom fotografu i pioniru body arta te dugogodišnjem partneru Marine Abramović "Projekt: Rak" gledamo nešto ranije, u 22 h u Vrtu.
Ulayev performans prethodit će besplatnoj projekciji filma "Billy Elliot", prvog dobitnika festivalske nagrade Propeler - u 1:30 h, Kino Trg.
U isto vrijeme na Terasi iza hotela počet će koncert superpopularnih zagrebačkih rokera, benda "Pips, Chips & Videoclips".