KAMPUS MOTOVUN 1

FAKULTET DRAMSKIH UMJETNOSTI CETINJE
Sveučiliš te Crne Gore

Fakultet dramskih umjetnosti na Cetinju počeo je s radom 1994./1995. godine kao Odsjek pri Fakultetu likovnih umjetnosti, a 1997. godine osnovan je kao samostalna sveučiliš na jedinica. Fakultet organizira diplomske i poslijediplomske studije iz drame i kazališ ta, filma i medija i, obrazujući buduće glumce, producente, kazališ ne i filmske redatelje i dramaturge, predstavlja glavni izvor kadrova u dramskim umjetnostima u zemlji. Nastava se odvija kroz kreativne radionice i predavanja, a Fakultet organizira i niz radionica, ljetnih š kola, konferencija, okruglih stolova, seminara itd.KAD JA POĐOH 7’

Režija: Sara Stijović
Direktor fotografije: Ivan Čojbašić

Starac radi na gradskom groblju, a istovremeno drži na oku momka koji čisti grobove. Iako ih dijeli generacijski jaz, svoj težak dan ipak završ avaju pjesmom i prijateljstvom.

GAME OVER  9’

Režija: Sara Stijović
Direktor fotografije: Predrag Njunjić
Zvuk: Bojan Radojević
Producentica: Sara Stijović

Dnevne peripetije jednog srednjoš kolca koji kasni u š kolu, zatim ne smije ući na nastavu, a onda se nađe u knjižnici, gdje mu se na putu nađe jedna staklena skulptura.  We follow the daily problems of a high-school student.


VREMENSKA KAPSULA  7’

Režija i scenarij: Tamara Kadović
Direktor fotografije: Đorđe Stojiljković
Montaža: Ivan Zirojević
Producenti: Jelena Šoškić, Nemanja Popović

Počeli su ljetni praznici i Miljan dolazi kod djeda Vojina u urarsku radnju. Prije nego š to ode na pauzu, djed će upozoriti unuka da ne otvara vrata. Međutim...

JADI MLADOG LJUBIĆA 17’

Režija i montaža: Zvonimir Grujić
Kamera: Andrija Mugoš a, Ilija Ljubić, Zvonimir Grujić

 
Veći dio populacije boluje od teš ko izlječive i bezimene bolesti usko povezane s pretjeranom količinom pameti u organizmu. Jedan od oboljelih je i Ilija Ljubić, student harmonike, ljubitelj svega š to je lijepo i vrsni mrzitelj ostalog. Ako pitate Iliju, on je jedini oboljeli.  

ŠKOLA ZA FILM I TELEVIZIJU
Sveučilište Falmouth

Škola za film i televiziju Sveučilišta Falmouth jedna je od najboljih u Velikoj Britaniji. Studenati osvajaju nagrade, pripadaju među najzadovoljnije u zemlji i najlakš e pronalaze posao u fimskoj industriji. Škola ima akreditaciju Skillseta i član je CILECT-a. U Školi se uči o filmu, televiziji, animaciji i vizualnim efektima, š to je moćna kombinacija kreativnosti, znanja i poduzetniš tva.  
LONGWAVE 9’

Režija: Cain Popovski-Smith

U svijetu koji se raspada usamljeni čovjek luta neobičnim krajolikom u potrazi za sablasnim odjecima ljudskosti. 

SIFFRE 10’

Režija: Henry

CrispSiffre je kratki film o francuskom speleologu Michelu Siffreu snimljen prema istinitoj priči. Michel je 1962. godine proveo 63 dana živeći na stotinjak metara ispod površ ine u francusko-talijanskim Primorskim Alpama. Bez sata i sunčeva svjetla, Michel je živio svoj eksperiment sve dok jednog dana zbog uruš avanja nije ostao bez gramofona. Njegovo mentalno zdravlje tada je dovedeno u opasnost.


SAE INSTITUT – BEOGRAD

S pedeset instituta u 28 zemlje, Institut SAE danas je najveća obrazovna mreža iz kreativnih medija. Institut u Beogradu ima puni program akademskih studija, koji donosi u partnerstvu sa Sveučiliš tom Middlesex iz Londona, zatim program jednogodiš njih studija s diplomom Instituta SAE i brojne certificirane tečajeve za profesionalno usavrš avanje. Na Institutu u Beogradu radi se u malim skupinama, mentorski, uz individualni rad i to na najsuvremenijoj opremi.ILLUMINATE 12’

Režija, scenarij i produkcija: Nina Belina
Direktor fotografije:Alexey Artamonov
Montaža: Tijana Todorović
Zvuk: Novica Radić
Uloge: Marko Belojević, Milica Stanojević, Goran Aleksić, Enisa Imamović, Uroš Novović

U bliskoj budućnosti, u sivom gradu bez emocija, dječak upoznaje svijet kakav dotad još  nije znao i djevojku koja će ga zauvijek promijeniti.  

CRNI DANI  5’

Režija, scenarij, kamera i montaža: Ivan Tomić
Uloge: Nikola Đokić, Uroš  Arsenijević, Marko Milanov

Dobro odgojeni naivni mladić uvijek pomaže drugima, ali kad jednom njemu zatreba pomoć, nitko se ne javlja na telefon.


DJEVOJČICA 5’

Režija, scenarij, montaža i produkcija: Katja Leitgeb
Uloge: Simona Miloš , Nikoleta Vlaš ković

 
“Niš ta ne ispunjava vrijeme kao djetinjstvo.”– Brian K. Vaughan, Saga. Djevojčica je posveta čarobnim dojmovima svakodnevnice.