KAMPUS MOTOVUN 2

CAMPUS MOTOVUN 2
DOC NOMADS
Sveučilište Lusófona, Lisabon, Sveučiliš te za kazalište i film u Budimpešti, Umjetnička škola Luca, Kampus Sint-Lucas u Bruxellesu

Doc Nomads je osnovan jer se pojavila potreba za međunarodnim poslijediplomskim studijem dokumentarnog filma. To je prvi Erasmus Mundus projekt iz umjetnosti. Organizatori su inzistirali na specifičnom nastavnom planu i programu i usvojili specifičan pristup podučavanju: obrađuje se samo jedan predmet svake godine, a fokus je na mentorstvu tipa jedan na jedan. Doc Nomads djeluje u tri zemlje i tri institucije u Lisabonu, Budimpeš ti i Bruxellesu, no osoblje i filozofija su uvijek isti.


SUZANNE  21’
Režija i scenarij: Simona Jerala
Direktori fotografije: Thomas Szacka-Merier, Ben Wolf, Aleksandr Vinogradov
Montaža: Nina Haditalab  
Produkcijske kuće: DocNomads (LUCA School of Arts, Brussels), INSAS (Brussels)

Bruxelles je mjesto suprotnosti. Segregacija među belgijskim bijelcima i useljenicima vidljiva je i opipljiva. Film donosi priču o Suzanne, koja je iz rodnog Kameruna stigla u Bruxelles prije dvadeset godina. Proš lost koju je htjela ostaviti iza sebe još  uvijek odjekuje u njezinu europskom životu, prožetom religijom i tradicijom.   

HORIZONT 29’

Režija, scenarij, kamera i montaža: Marko Sipka
Producenti: Zoran Galić, Szakacs Emese Biborka
Produkcijske kuće: Doc Nomads, Vizart Films

Na zabačenu imanju u prostranoj ravnici na jugu Mađarske živi jedna obitelj. Horizont prati njihov svakodnevni život i nastojanja da proizvedu dovoljno hrane. To je vizualna pjesma o prolaznosti. U zatvorenom krugu u kojem živi, mlada Gabi nada se drukčijoj budućnosti.