KAMPUS MOTOVUN 3

CAMPUS MOTOVUN 3
AKADEMIJA LIKOVNIH UMJETNOSTI
Sveučiliš te u Zagrebu

Odsjek za animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu potiče na paralelno savladavanje klasičnih tehnika animacije i tehnika novih medija, odnosno suvremenih umjetničkih (konceptualnih) praksi. Studij potiče individualni pristup, kreativnost i inovativnost, a studentima pruža znanje i vješ tine iz klasične, kompjuterske i eksperimentalne animacije, analogne i digitalne fotografije, video- i audioumjetnosti, instalacija i performansa.


ZELENA PLUĆA 9'

Režija, kamera i montaža: Laura Pascu
Uloga: Mislav Habulin  

Šetajući šumama Medvednice slučajni prolaznik nabasao je na nepoznatu ruševinu i odlučio istražiti njezinu unutraš njost. Prolazeći hodnicima osjeti nelagodu, ali znatiželja ga navede na daljnje istraživanje. Nakon nekog vremena ponalazi neobičan predmet. 

PUTUJEM SAMA  1’

Režija: Maura Batarilović

U tranzitnom prostoru i vremenu, između mjesta i mjesta, putujem sama. Misli koje se tada i tamo pojavljuju nisu povezane s nijednom drugom stalnosti osim mojom. Kraj crnila, tunela, oznaka je za udaljavanje s početnog mjesta. Neizrečena misao ponavlja se u tiš ini, kao š to se ponavlja isti snimljeni prizor.

JOHN SMITH SHOWREEL  15’
Režija : Tara Ivanišević

 
John Smith je glumac i zato ima svoju glumačku snimku. Treba li netko glumiti Johna kako bi bio stvaran ili ga gluma čini još  nestvarnijim? Gdje John prestaje? Što fali Johnu?

FLORIDA  20’
Režija : Jason Mulhausen a.k.a Jasen Vodenica

Florida je film o zemlji i svemiru koji se bavi pitanjima o građevinskom poduzetniš tvu i mapiranjem Zemlje u Svemirskom dobu. U filmu se koriste i materijali s Google Eartha i povijesna snimka NASA-ina lansiranja iz 1973. koje je snimio Dan Beaumont.

ONAKO NEKA ŠUMA, BRDO U BITI 13’

Režija i montaža: Romano Dautanac

Fantastična područja kojima prolaze protagonisti, iako naizgled nepovezana, otkrivaju zajedničku nit i omogućuju komunikaciju s glavnom stanicom. Kakve veze s tim imaju ogromni žohari, neki paketi i letenje iznad zgrada, pokuš ao je otkriti i autor pretraživanjem svog videoarhiva.

SPAVAČI IZGUBLJENE SVAKODNEVICE 13’

Režija: Larisa Šmirtan
Montaža: Dino Ljuban
Produkcijske kuće: Akademija likovnih umjetnosti, Akademija dramskih umjetnosti

U privatnom domu u Koprivnici žive stari i nemoćni ljudi. Žive iz dana u dan, nesvjesni onoga š to se odvija oko njih. Oni nisu u ovom vremenu, već negdje daleko, u nekoj davno izgubljenoj svakodnevici. Među njima je i moj djed, koji boluje od Alzheimera.  

SUSJEDI 7'

Režija: Jasna Kovačević

Provodeći vrijeme na hodnicima zgrade, upoznajemo navike stanara. Možemo saznati tko i kada š eće psa, koliko ljudi živi u jednom stanu, tko voli vožnju biciklom. Kako bi 
zaintrigirala stanare, autorica je odlučila snimati detalje stubiš ta. Kamera tako postaje instrument za uspostavljanje dijaloga.