Ubiti Jesúsa

Killing Jesús

MATAR A JESÚS

Kolumbija, Argentina, 2017 | 99’

Režija: Laura Mora
Scenarij: Laura Mora, Alonso Torres
Direktor fotografije: James L. Brown
Montaža: Leandro Aste
Uloge: Natasha Jaramillo, Giovanny Rodríguez, Camilo Escobar, Carmenza Cossio, Juan Pablo Trujillo, José David Medina, Juan Camilo Cárdenas
Producenti: Diego F. Ramírez, Alex Zito, Juan Pablo García, Ignacio Rey, Maja Zimmermann
Produkcijske kuće: 64-A Films, AZ Films
Festivali i nagrade: Toronto International Film Festival, San Sebastián International Film Festival (posebno priznanje žirija za debitante, Nagrada EROSKI, Nagrada SIGNIS, FEDEORA – posebno priznanje), Zürich Film Festival, Thessaloniki International Film Festival, Stockholm International Film Festival, Chicago International Film Festival (Nagrada Roger Ebert), Palm Springs International Film Festival (Cine Latino nagrada)

Kolumbijska studentica Paula svjedoči hladnokrvnom ubojstvu svog oca. Nakon što se suočila s policijskom neučinkovitošću, slučajno naleti na plaćenog ubojicu koji je počinio zločin. Puna je gnjeva, frustracija i boli pa se osveta čini kao jedina moguća reakcija. No što ako su oboje žrtve nasilnog i korumpiranog sustava? Ovaj djelomice autobiografski prvijenac kolumbijske redateljice i scenaristice Laure More napeta je drama koja propituje etičke aspekte osvete i granice razumijevanja drugih. To je ujedno i realistični prikaz Morina rodnog grada Medellína u Kolumbiji oslikan uz naturščike, stvarne lokacije i lokalne društvene probleme.

Laura Mora (1981.) Rođena je u kolumbijskom gradu Medellínu. Magistrirala je scenarij i režiju na AFTRS-u u Melbournu. Tijekom boravka u Australiji režirala je dva nagrađivana kratkometražna filma, West (2006.) i Brotherhood (2008.). Nakon povratka u Kolumbiju 2008. godine radila je kao supervizorica scenarija na nekoliko filmova. Snimila je kratkometražni film Salomé (2011.), a zatim je režirala 35 epizoda nagrađivane TV serije Escobar, el patrón del mal (2012.). Godine 2014. režirala je politički povijesni film Before the Fire. Radi na novom projektu, Los reyes del mundo.