Naš novi predsjednik

Our New President

OUR NEW PRESIDENT

SAD, Rusija, 2018 | 78’

Režija i direktor fotografije: Maxim Pozdorovkin
Montaža: Maxim Pozdorovkin, Matvey Kulakov
Glazba: Ivan Markovsky
Producenti: Maxim Pozdorovkin, Joe Bender
Produkcijska kuća: Third Party Films, Field of Vision, First Look Media
Festivali i nagrade: Sundance Film Festival, CPH:DOX, Hot Docs, Big Sky Documentary Film Festival, Docville, Miami Film Fest, Full Frame Documentary Film Festival, Saint Paul International Film Festival, goEast Film Festival, DOXA Documentary Film Festival, Sheffield Doc/Fest, Melbourne International Film Festival, New Zealand International Film Festival

Na vidjelo izlazi sve više pojedinosti o ruskom uplitanju u američke predsjedničke izbore 2016. godine. Ugledni redatelj Maksim Pozdorovkin sastavio je grozničav kolaž od ruskih propagandnih materijala s YouTubea i drugih medijskih platformi koji su ciljali i Hillary i Trumpa. U tom alternativnom svemiru dezinformacija svjedočimo počecima trenda "lažnih vijesti" i njihovu uspješnom infiltriranju u kolektivnu svijest ruskog stanovništva naučenog da ne vjeruje istini i objektivnosti. Čas strašan, a čas zabavan, Naš novi predsjednik otkriva taktiku suvremenog ratovanja informacijama. 

Maksim Pozdorovkin je nagrađivani redatelj i producent koji živi u New Yorku. Režirao je tri cjelovečernja dokumentarna filma i brojne kratkometražne filmove uključujući The Notorious Mr. Bout, Pussy Riot: Punk molitva i Capital. Doktorirao je na Harvardu na temu ruske propagande u razdoblju od 1917. do 1928. godine.