Anđeo (počinje u 23:15)

Angel

EL ÁNGEL

Argentina, Španjolska, 2018 | 126’

Režija: Luis Ortega
Scenarij: Luis Ortega, Rodolfo Palacios, Sergio Olguín
Direktor fotografije: Julian Apezteguía
Montaža: Guille Gatti
Uloge: Lorenzo Ferro, Chino Darín, Mercedes Morán, Daniel Fanego, Luis Gnecco, Cécilia Roth
Producenti: Hugo Sigman, Sebastián Ortega, Pedro Almodóvar, Agustín Almodóvar, Matías Mosteirín, Esther García, Leticia Cristi, Pablo Culell, Axel Kuschevatzky
Produkcijske kuće: Kramer & Sigman Films, Underground Producciones, El Deseo
Festivali i nagrade: Cannes Film Festival – Un certain regard

Buenos Aires 1971. godine. Carlitos ima sedamnaest godina. Još kao mali želio je tuđe stvari, ali tek je kao tinejdžer shvatio da želi biti lopov. U novoj školi Carlitos se odmah zbliži s Ramonom. Zajedno će krenuti na putovanje ispunjeno otkrićima, ljubavlju i kriminalom. Nasilje kojim se bave uključuje i povremena ubojstva. Njegovi zločini eskaliraju sve dok ga napokon ne uhite. Zbog njegova anđeoskog lica mediji su ga nazvali Anđeo smrti. Vjeruje se da je počinio više od četrdeset krađa i jedanaest ubojstava. Danas, nakon više od četrdeset pet godina u zatvoru, Carlos Robledo Puch je zatvorenik s najdužim "stažom" u povijesti Argentine. Anđeo je film u stilu Pustare, Bonnie i Clyde, pa čak i Gummo Harmonyja Korinea.

Luis Ortega (1980.) studirao je filozofiju i film. S devetnaest godina počeo je pisati scenarij za svoj prvi film Black Box (2001.), koji je osvojio nekoliko nagrada. Od 2003. godine radi i kao režiser i producent namjenskih filmova. Dugometražni filmovi: Monobloc (2005.), The Dirty Saints (2009.), Damn Summer (2011.), Dromómanos (2012.) itd.