Električni snovi

Electric Dreams

ELEKTRIČNE SANJE

Slovenija, 2017 | 73’

Režija: Dušan Moravec
Autor: Gregor Bauman
Direktor fotografije: Jurij Nemec
Montaža: Andrej Modic
Protagonisti: Miha Kralj, Gert Prix, Dečo Žgur, Srečko Čož, Milan Hribar, Dušan Bižal, Borut Vrščaj, Stanka Kovačič, Radmilo Cvijović – Lale, Stane Škodlar, Marina Živković, Matjaž Žbontar, Goran Tesić, Roman Suhadolc, Jean-Michel Jarre
Producent: Janez Kovačič
Produkcijska kuća: RTV Slovenija
Festivali i nagrade: Grossmann Fantastic Film and Wine Festival

Pronašli smo ga u gostionici Avsenik u Begunjama. Skriven iza klavijatura, svirao je i pjevao šlagere na nedjeljnim plesovima za starije. Da je povijest bila fer, to ne bi radio. Miha Kralj, poznat kao jugoslavenski Jean-Michel Jarre, na početku 80-ih prodao je više od tisuću kopija vinilnog elektroničkog debija Andromeda. Ovo je dokumentarni film o Mihi, zaboravljenom pioniru naše elektroničke glazbe.

Dušan Moravec (1964.) redatelj i scenarist brojnih slovenskih dokumentaraca. U mladosti je bio član poznatog idrijskog punk rock benda Kuzle.

Gregor Bauman (1970.) je muzički novinar, publicist, scenarist i iskusni "Motovunac" koji je od 2003. godine propustio samo jedno festivalsko izdanje, i to zbog Ahilove tetive. "Prije više od deset godina došao je na Motovun, spavao na parkiralištu, a sad je u istom katalogu s pobjednicima Cannesa. Nekima se zaista ostvare snovi!" Već trideset godina bavi se muzičkom i filmskom kritikom, a u poslednje vrijeme radi u kulturnoj redakciji RTV Slovenija. Večerao je s Glenom Matlockom, doručkovao s Blixom Bargledom. Godine 2015. pronašao je Mihu Kralja.