UBOJICE NA KOTAČIMA

KILLS ON WHEELS

TISZTA SZÍVVEL , Mađarska, 2016., 105'

Scenarij i režija: Attila Till
Direktor fotografije: Imre Juhász
Montaža: Márton Gothár
Glazba: Csaba Kalotás
Uloget: Szabolcs Thuróczy, Zoltán Fenyvesi, Adám Fekete, Dr. Dusan Vitanovics, Lídia Danis, Mónika Balsai
Producentica: Judit Stalter
Produkcijska kuća: Laokoon Filmgroup

Festivali, nagrade: Karlovy Vary IFF

Dvadesetogodišnji Zoli, vezan uz invalidska kolica, njegov prijatelj s fizičkim hendikepom i jedan bivši vatrogasac, također u kolicima, odluče ponuditi svoje usluge mafiji, kao banda plaćenih ubojica. Ali kako to obično biva u životu, stvarnost je malo banalnija…

U ovoj originalnoj komediji punoj akcije, mađarski redatelj Atila Till vješto isprepliće stvarnost i maštu i nudi nježan pogled na živote junaka koji žive na marginama društva i vape za stvarima koje fizički sposobni ljudi uzimaju zdravo za gotovo.

Attila Till (rođen 1971. u Budimpešti) diplomirao je na Odsjeku za intermediju Mađarskog sveučilišta likovnih umjetnosti. Njegov prvi dugometražni film Panic  sudjelovao je 2008. godine na mnogim međunarodnim festivalima, a na Tjednu mađarskog filma osvojio je nagradu za najbolju glumicu. Njegov prvi kratki film Zvijer, o modernom ropstvu, imao je svjetsku premijeru u programu Izvjestan pogled Filmskog festivala u Cannesu te bio nominiran za Europsku filmsku nagradu. Till radi i na televiziji i jedna je od najcjenjenijih mađarskih TV ličnosti.