Pravi momak za Mary

A Date for Mad Mary

A DATE FOR MAD MARY

 

Irska, 2016., 82'

Režija: Darren Thornton
Scenarij: Darren Thornton, Colin Thornton
Direktor fotografije: Ole Bratt Birkeland
Montaža: Tony Cranstoun, Juangus Dinsmore
Uloge: CastSeána Kerslake, Tara Lee, Charleigh Bailey, Denise McCormack, Siobhán Shanahan Producenti: Juliette Bonass, Ed Guiney
Produkcijska kuća: Element Pictures

Odsluživši šestomjesečnu zatvorsku kaznu, "Luda" Mary McArdle vraća se kući u dublinsko predgrađe. Jedva čeka ponovno vidjeti najbolju prijateljicu Charlene, kojoj treba biti kuma na vjenčanju. Kad Charlene pretpostavi da neće imati pratnju na vjenčanju, Mary tvrdoglavo krene upoznavati muškarce. Nakon niza katastrofalnih spojeva događaji krenu u neočekivanu smjeru. Ovo nije klasična romantična komedija; umjesto na kičastu romantiku, film je usredotočen na lik koji doživljava promjene. 'Pravi momak za Mary' teška je i nježna priča o prijateljstvu, prvoj ljubavi i ostavljanju dobrih starih vremena iza sebe.
 

Darren Thornton osnovao je 1995. godine kazališnu družinu Calipo. Otad je režirao brojne predstave, npr. Chatroom Ende Walsha i Ten Dates with Mad Mary Yasmine Akram. Love Is a Drug, dramska komedija od šest epizoda iz 2004. godine, njegov je prvi redateljski angažman na TV-u. Njegov prvi kratki film, Frankie, osvojio je Prix UIP na Berlinaleu i nagradu Europske filmske akademije za najbolji film 2008. godine. I sljedeći kratki film, Two Hearts (2011), osvojio je Prix UIP i nominaciju za nagradu Europske filmske akademije. Godine 2003. Darren je pokrenuo projekt Sharp Focus, inicijativu koja omogućuje irskim tinejdžerima da rade s afirmiranim filmašima. Pravi momak za Mary je njegov prvi dugometražni film.