Gnjev mirna čovjeka

The Fury of a Patient man

TARDE PARA LA IRA

 

Španjolska, 2016., 92’

 

Režija: Raúl Arévalo 
Scenarij: Raúl Arévalo, David Pulido
Direktor fotografije: Arnau Valls Colomer

Montaža: Ángel Hernández Zoido
Uloge: Antonio de la Torre, Luís Callejo, Ruth Díaz, Manolo Solo Producentica / Produced by Beatriz Bodegas
Produkcijska kuća: La Canica Films, Agosto a Película
Festivali i nagrade: 
Venice Film Festival, Orizzonti (Ruth Díaz – posebna nagrada za najbolju glumicu), Toronto International Film Festival, Goya Awards (najbolji film, debitant, scenarij, sporedni glumac Manolo Solo)

 

José je suzdržani usamljenik koji dane provodi u baru s vlasnikom Juanjom, njegovim prijateljima i Anom, djevojkom Juanjova brata. Kada njezin momak Curro izađe iz zatvora nakon osam godina, gdje je služio kaznu zbog pljačke zlatarnice i tragedije s dvoje trgovaca, José isprva postaje spasitelj, a zatim najgora noćna mora. Pokušat će identificirati i pronaći ekipu iz Currove bande u paklenom putovanju koje vodi u katastrofu. Osveta je, doista, najbolje servirana hladna. Žanrovska studija o španjolskom mačizmu koja dokazuje da se uvijek treba čuvati onih koji ne govore mnogo. 

 

Raúl Arévalo je španjolski glumac najpoznatiji po ulozi u Ljetnoj kiši Antonija Banderasa. Arévalo se glumom počeo baviti 2001. godine, kad je odigrao ulogu Carlosa u španjolskoj TV seriji Compañeros. Prvu filmsku ulogu ostvario je u filmu With George Bush On My Mind, a uspjeh stiže s ulogom Israela u filmu Almost Black u režiji Daniela Sáncheza Arévala. Ovo je njegov redateljski debi. 

panjolska, 2016 92