Kratki izlet

A Brief Excursion

KRATKI IZLET

 

Hrvatska, 2017., 75’ 

 

Režija: Igor Bezinović
Scenarij: Igor Bezinović, Ante Zlatko Stolica
Direktor fotografije: Danko Vučinović
Montaža: Hrvoslava Brkušić, Miro Manojlović
Uloge: Ante Zlatko Stolica, Iva Ivšić, Martina Burulic, Mladen Vujčić, Željko Beljan, Marko Aksentijević, Josip Visković
Producent: Igor Bezinović
Produkcijska kuća: Studio Pangolin
Festivali i nagrade: International Film Festival Rotterdam 2017, Kino Otok 2017, Underhill Fest 2017, Andrei Tarkovsky "Zerkalo" International Film Festival 2017 (najbolji redatelj, nagrada mladog žirija) 

 

Stola je mladić u kasnim dvadesetima koji ljeto provodi u Istri tulumareći po festivalima. Jednog dana susreće svog znanca Roka, koji njega i nekoliko poznanika nagovori da mu se pridruže u potrazi za obližnjim samostanom sa srednjovjekovnim freskama. No nakon što im se pokvari autobus, njihov kratki izlet prerast će u alegorijsko putovanje u nepoznato. Prvi cjelovečernji film Igora Bezinovića nastao je prema motivima antologijskog istoimenog romana Antuna Šoljana iz sredine 1960-ih godina. Roman je ostao zapamćen kao vrsni primjerak egzistencijalističke proze. Film je snimljen u Motovunu i okolici. 

 

Igor Bezinović (1983.) diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu i režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je desetak kratkometražnih filmova: Kratki obiteljski film (2016.), Veruda – film o Bojanu (2015.), TDZ – za uspomenu i dugo sjećanje (2010.); i dugometražni dokumentarac Blokada (2012.). Filmom se bavi profesionalno i amaterski.